Catalunya comptarà amb 5,5 MEUR per a beques de llibres escolars

El Ministeri d'Educació transferirà a les comunitats autònomes 24 milions per sufragar materials educatius


Tornen les ajudes per llibres de text dos anys després que el Ministeri d'Educació, amb José Ignació Wert al capdavant, les suprimís de la partida pressupostària del 2014. La cartera que presideix ara Iñigo Ménez de Vigo ha reactivat aquesta dotació, que transferirà a la Generalitat un total de 5,5 milions d'euros.

Les comunitats autònomes rebran 24 milions d'euros "addicionals per ajudes a llibres de text i materials didàctics", d'acord amb el programa de Serveis Complementaris de l'Educació. Les beques pretenen "sufragar les despeses de l'adaptació del material didàctic als nous continguts establerts per la LOMQE".

Durant els anys de govern del PP s'han retallat un 80% aquestes ajudes, que van passar de 100 milions d'euros el curs 2011-2012 a 20 milions el curs 2012-2013 i 1,4 milions l'any passat, quan només Ceuta i Melilla van rebre les beques per a la compra de llibres de text.

El curs passat, el departament que encapçala Irene Rigau va destinar un total de sis milions d'euros per a  l'ajuda del material escolar, fons que provenia de partides retardades del Ministeri. Les ajudes no van adreçar-se a les famílies de manera directa, sinó que van distribuir-se entre els centres més necessitats - només van arribar al 22% de les escoles catalanes, més de 1.022.

Tot i que l'anunci del retorn de la partida del ministeri espanyol ha estat ben rebut per la comunitat educativa, es tracta d'un 72% menys dels diners que Educació va lliurar a Catalunya el 2009-2010 (11,7 milions d'euros).  La quantitat es dividirà en dues anualitats de 2,75 milions (el 2015 i el 2016), amb l'objectiu que les famílies gaudeixin de les beques des de l'inici del curs.  

Permuta: l'ajut a l'escolarització en castellà pels llibres de text

El govern català ha demanat avui que es dediqui a llibres de text els diners destinats a compensar les famílies que hagin d'escolaritzar als seus fills en un centre privat per estudiar en castellà.

Ho ha demanat la diputada Carme Sayós, membre de la Comissió d'Educació en el Congrés, durant el debat sobre el projecte els pressupostos generals de l'Estat (PGE) pel 2016.



Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article